Eksporterklæring – kan udfyldes online eller direkte i butikken

Hos Otto Duborg slipper du for at betale pant for dine drikkevarer i engangsemballage, så hvis du er dansk eller skandinavisk kunde, udfylder du bare eksporterklæring og udfører varerne til dit hjemland. Eksporterklæring har du mulighed for at udfylde online og printe hjemmefra inden du kører afsted til Tyskland. Hvis du hellere vil udfylde eksporterklæringen i butikken, så er det også en mulighed. Når du er færdig med at handle og kommer til kassen, skal du blot aflevere eksporterklæringen og forevise dit pas eller kørekort afhængigt af hvilket nummer, du har anført på din eksporterklæring. Dansk sundhedskort kan også bruges, hvis du også har billedlegitimation med.

Klik på nedenstående link for at hente din eksporterklæring

Eksporterklæring - Hvorfor?

Eksporterklæringen skal udfyldes hvis du vil undgå at betale pant på emballagen. Ved køb af for eksempel sodavand og øl på dåse pakket i kasser og flasker pakket i kasser eller pakker, kan man på den måde slippe for at betale pant. På eksporterklæringen skriver du under på, at du udfører varerne af Tyskland ind i et skandinavisk land, først bryder emballagen, når du kommer ud af Tyskland og at varerne er til eget forbrug.

Eksporterklæring online eller udfyld den i butikken

Du bestemmer helt selv om du vil udfylde din eksporterklæring hjemmefra eller i butikken. Du kan udfylde din eksporterklæring online lige her. Det forudsætter at du har Adobe Acrobat Reader installeret. Dette program kan du hente gratis ved at klikke her. Hvis du udfylder den online, skal du huske at printe den og tage den med ned i butikken. Flere steder i butikken kan du også finde eksporterklæringer samt i passagen lige ved indgangen. Ved forudbestilling af dine drikkevarer gælder de samme regler, så husk altid at udfylde en eksporterklæring.